Етикети

, , , , , , , , , ,

Хенри VIII, който има шест официални съпруги, няколко официални любовници и кой знае колко неофициални връзки. Герой на не една книга или филм.

Заинтригувахме се от описанието на Хилари Мантел в “Доведете труповете”, която го представя като изключително висок и пленителен мъж, който би привлякъл вниманието на всяка жена, дори и да не беше крал.

Портретите на Хенри VIII за съжаление никак не говорят в негова полза, показвайки ни един застаряващ и пълничък мъж, който ако не беше крал никак не си го представяме да може да привлече цели шест жени.

henry_viii

Но киното и телевизията, разбира се, ни го показват къде къде по-привлекателен.

Ричард Бъртън

2033_118395489332

Кинолегендата се превъплъщава в Хенри VIII във филма „Хилядата дни на Ана“ през 1969 г. Ролята му носи номинация за „Оскар“ за главна мъжка роля и номинация за „Златен глобус“ за най-добър актьор в драма.

Джаред Харис

url

Звездата от „Разплата“, „Заразно зло“, „Шерлок Холмс“, „Странният случай с Бенджамин Бътън“ през 2003 г. участва в телевизионната адаптация на романа „Другата Болейн“ от Филипа Грегъри.

Рей Уинстън

RayWinstone

Актьорът от „Индиана Джоунс и Кралството на кристалния череп“, „Снежанка и ловецът“ и „От другата страна“ изпълнява главната роля в телевизионния филм „Хенри VIII“ от 2003 г.

Джонатан Рийс Майърс

Jonathan-Rhys-Meyers

Може би най-известният Хенри VIII от телевизионния екран. Четири сезона той е звездата в „Династията на Тюдорите“ и кара много тийнейджърки да вземат най-накрая да внимават в часовете по история, защото си представят кралете, описани в учебниците като него.

Ерик Бана

6921_s

Във филмовата адаптация на „Другата Болейн“ главната роля е поверена на неотразимия Ерик Бана. Той си партнира с Натали Портман и Скарлет Йохансон. Ако Хенри наистина е изглеждал така, както го пресъздава Ерик, може би много от нас щяха с радост да си изгубят сърцето… и главите заради него!

Реклами